Mindfulmeditatie.nl

Het gebruik maken van een meditatiekussen kan erg comfortabel zijn tijdens het mediteren. Het biedt comfort en zorgt dat je je beter kunt concentreren. Met behulp van een meditatiekussen zorg je dat je goed kan ontspannen en in een goede houding zit.

Waarom een meditatiekussen gebruiken?

Mediteren met een meditatie kussen biedt ondersteuning tijdens het beoefenen van meditatie. Het zorgt ervoor dat je rug stabiel blijft, omdat je iets hoger zit waardoor je bekken wat naar voren kantelen. Hierdoor komt je ruggengraat in een goede positie wat voor een stabiele rug zorgt.

Een kussen helpt ook bij meditatie posities zoals de lotus houding, met een meditatie kussen zul je het een stuk langer volhouden. Hiernaast vermindert het ook nog eens de stress die op je knieën komt.

Met een meditatie kussen zul je dus een stuk comfortabel zitten waardoor je je beter kunt concentreren op de meditatie zelf. Als je meer uit je meditaties wilt halen is het dus zeker een aanrader om een kussen te gebruiken.

Meditatiekussens verlicht de pijn die ontstaat in zittende meditatie. Door langdurig mediteren kan er wel eens rugpijn ontstaan in combinatie met discomfort van al het zitten. Een meditatiekussen zal dit een stuk minder erg maken! Deze kussens zijn namelijk speciaal gemaakt voor meditaties en ondersteunt een natuurlijke houding van je wervelkolom.aantal meditatie kussens

Wat ook erg handig is aan meditatie kussens is dat ze erg makkelijk draagbaar zijn. Het weegt bijna niks en je kunt ze zo meenemen op vakantie voor het reizen. Ze zijn dus overal en altijd makkelijk mee te nemen.

Hiernaast kan een meditatie kussen ook een goede trigger voor jou zijn om het mediteren vol te houden. Als jij altijd op je kussen mediteert zal dit een gewoonte worden. Je zal er dus aan wennen en zo kun je steeds sneller in je meditatieve staat komen.

 

Interesse in een meditatie kussen? Bekijk dan onze lijst met de beste meditatie kussens.

 

halve maan meditatie kussenrond meditatiekussen

opblaasbare meditaite kussen