Mindfulmeditatie.nl

Mediteren moet je niet las een soort van verplichting zien, wel heb je er wat discipline voor nodig om het met regelmaat te blijven doen. Als je begint met meditatie is het dus handig jezelf een soort van routine aan te leren. Zoals elke ochtend, om de dag of om de drie dagen op een vast tijdstip. Hoe vaker is natuurlijk hoe beter. Hoe meer je het beoefend hoe beter je er in zult worden en hoe meer resultaat je er uit kan halen.

Wat belangrijk is om te weten dat je het mediteren wel voor je zelf doet, en niet omdat je hier en daar er wat over leest dat het goed voor je moet zijn. Je moet het met overtuiging omdat je de voordelen ervan uit wilt halen.

In de ochtend mediteren

Wat erg aan te raden is voor beginners om elke ochtend te beginnen met mediteren. Zo kun je de dag goed beginnen. Deze meditatiesessie hoeft maar een paar minuten te duren op het begin, zolang je je er maar goed bij voelt.

In de avond mediteren

In plaats van in de ochtend kun je ook ’s avonds voor het slapen gaan even kort mediteren. Van een hele dag werken kun je erg gestrest worden en daarom is het goed om even de tijd te nemen voor een korte meditatie sessie. Ook zal dit positieve effecten hebben op je slaap.

Hoe vaak moet ik nou mediteren?

Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend, de één kan al met eenmaal per week goede resultaten boeken en de ander voelt zich er goed bij om het elke dag te doen. Wat voor de meeste mensen geschikt is om het één of twee keer per dag te doen. Bijvoorbeeld twee korte sessies van zon drie tot tien minuten of één lange meditatie sessie van zon kwartier tot twintig minuten lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *