Mindfulmeditatie.nl

Mindfulness is leven met aandacht. Het kan ervoor zorgen dat je stopt met piekeren en minder stress ervaart in je leven. Je richt je dus op het heden en denk niet aan de gedachten die gaan over de toekomst. Mindfulness kun je aanleren door elke dag te oefenen. In het begin kun je dit als moeilijk ervaren, maar naarmate je ermee bezig bent ontdek je de voordelen ervan. Tegenwoordig kun je ook door middel van mindfull applicaties dit aanleren. Bekijk hieronder enkele mindfulness applicaties die speciaal hiervoor geschikt zijn.

  • Buddhify

Buddhify is een applicatie die jou kan helpen met mindfulness oefeningen. Je kunt kiezen uit meer dan 20 verschillende meditaties, hoelang het moet duren en wat het doel is van je meditatie. Enkele hiervan zijn helderheid, verbinding, stabiliteit en in je lichaam komen. Ook kun je een meditatie kiezen afhankelijk van je lokatie, of je nou gaat wandelen of gewoon thuis bent. Zo is er voor elke situatie een variant mogelijk.

  • Insight timer

Ben je aan het mediteren en wil je daarvoor gebruik maken van de juiste geluiden? Dan kun je gebruik maken van insight timer. Hier hoor je geluiden zoals bellen, vallende houtblokken en klankschalen. Op deze manier kun je je aandacht vasthouden tijdens het mediteren en dwaal je niet af. Ben je aan het mediteren volgens een vaste tijd, dan heeft de app ook een timer. De geluiden spelen zich dus zolang af totdat jij ook klaar bent.

  • Stop, breathe and think

Stop, breathe en think onderscheidt zich door de persoonlijke benadering. Wanneer je de applictie opent wordt er gevraagd hoe je je op dat moment voelt. Ook kun je zien wanneer je voor het laatste hebt gemediteerd en voor hoelang. Dit kan motiverend werken op de gebruiker.

  • VGZ Mindfulness Coach

De mindfulness app van VGZ biedt je een grote vrijheid in het kiezen van de oefening waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je kunt zelf een tijd aangeven en waar je je op dat moment bevindt. Aan de hand daarvan krijg je een oefening die enkele minuten duurt. Zo kun je dus even tot rust komen. Een rustige stem begeleidt je door de oefeningen.

  • Calm

Calm biedt ademhalingsoefeningen aan de gebruiker. Het is geschikt voor beginners en heeft bovendien een gratis versie. Zo kun je het eerst uitproberen en kijken of het inspeelt op jouw wensen. Verder heeft het basismeditaties die je binnen een week leren om te mediteren.

Aan de hand van bovengenoemde applicaties kun jij voor jezelf een keuze maken welke het best past bij jou. Op deze manier kun je de mindfulness oefeningen overal met je meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *