Mindfulmeditatie.nl

Er wordt altijd veel aandacht besteed aan de fysieke gezondheid. Heb je een gebroken arm, ga je naar de Eerste Hulp. Heb je een verkoudheid die een flinke tijd aanhoudt, dan ga je naar de huisarts. Maar wat doe je wanneer je niet zo lekker in je vel zit? Hoe ga je om met niet fysieke klachten die toch ook een effect hebben op je algehele gezondheid? Hoe is jouw relatie met je mentale gezondheid? Voor veel mensen is het nog een groot taboe om hier over te spreken. Maar dit hoeft helemaal niet. Praten over je mentale gezondheid is absoluut niet iets om je voor te schamen. Het kan zelfs een helende werking hebben om met anderen over je gedachten en gevoelens te spreken. Er zijn genoeg manieren hoe jij met je mentale gezondheid op een positieve manier bezig kunt zijn en hoe je deze waar nodig is, kunt verbeteren. We geven je graag enkele tips.

  1. Mediteren

Mediteren is een hele fijne manier om je lichaam en geest met elkaar te verbinden. Het is een manier om volledig tot jezelf te komen en je lichaam en geest de rust te bieden die het zo nodig heeft. Wanneer je ook graag wilt beginnen met mediteren, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen, geen zorgen. Op deze website kun je veel lezen over mediteren, hoe je het beste kunt beginnen en wat voor verschillende meditatieoefeningen er zijn. Ook kun je genieten van een duidelijk overzicht van allerlei producten die zeer nuttig kunnen zijn tijdens het mediteren. Van kussentjes tot yogamatten.

  1. Vitaminesupplementen

Het gebruik van vitaminesupplementen kan ook bijdragen aan het lekkerder in je vel zitten. Heb je een tekort aan magnesium, ijzer of vitamine B? Dit kan ook een effect hebben op hoe je je voelt. Je zult je wat moedelozer voelen, last hebben van weinig energie en grote vermoeidheid. Door regelmatig wat supplementen te slikken kun je ervoor zorgen dat je waarden weer wat meer in balans zijn. En hoe beter je waarden in balans zijn, hoe beter jij je zult voelen.

  1. Houdt een dankbaarheidsdagboek bij

In het buitenland is de ‘Grattitude Journal’ al jarenlang zeer populair. Het is een dagboek waarbij je elke dag bijhoudt waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, maar ook grote overwinningen en mooie momenten mag je opschrijven. Het doel ervan is om te zien dat je eigenlijk elke dag wel iets hebt om dankbaar voor te zijn. Hoe akelig je dag ook is of door wat voor nare situatie je ook gaat, er is altijd iets te vinden waar je blij over en dankbaar voor mag zijn. Soms is het even zoeken, maar je zult elke dag wel iets kunnen vinden.

  1. Therapie en coachingsgesprekken

Wanneer je de term therapie hoort, denk je misschien: ‘Maar ik ben toch niet gek’. En dat is een groot stigma dat hangt op de term therapie. Want wat is gek? Iedereen leeft zijn eigen leven en moet leren omgaan met vervelende situaties. Of dit nu gaat om een grote druk op werk, een moeilijke relatie of rouw en verlies. Therapie kan er voor zorgen dat je leert hoe je jouw gevoelens en gedachten in betere banen kunt leiden. Ook kunnen coachingsgesprekken hier goed aan bijdragen.

Je mentale gezondheid is net zoals je fysieke gezondheid zeer belangrijk. Probeer ervoor te zorgen hier ook voldoende aandacht aan te schenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *