Mindfulmeditatie.nl

Innerlijke rust is volgens experts zeer belangrijk, zowel voor de gezondheid als voor je eigen geluk. Er zijn gelukkig verschillende manieren om innerlijke rust te krijgen. In de tekst hieronder vind je 5 onmisbare tips als het gaat om het verkrijgen van innerlijke rust.

1.    Blijf in het ‘nu’

Om innerlijke rust te krijgen, is het belangrijk dat je in het ‘nu’ leeft. Het verleden is al gebeurd en de toekomst moet nog komen, dus waarom zou je je zorgen maken over dergelijke zaken? Er zijn verschillende manieren om in het ‘nu’ te blijven, waaronder yoga, meditatie of ademhalingsoefeningen doen. Je kunt ook online gokken voor extra ontspanning. Op http://www.speelautomaten-online.com/ vind je de beste speelautomaten.

2.    Mobiele telefoon uit

Je lichaam en geest krijgen pas echt rust op moment dat je niet bezig bent met alledaagse zaken. Zet je mobiele telefoon daarom eventjes uit en geniet van een moment rust. Zo hoef je even geen berichten te beantwoorden, to do lijstjes te bekijken of op sociaal media bezig te zijn. Je kunt er zelfs een dagelijkse gewoonte van maken om een uurtje zonder je telefoon te gaan.

3.    De natuur in

Ga de natuur in voor extra ontspanning en rust. Volgens onderzoek krijgen het lijf en de geest meer rust als je in de natuur bent. Je kunt denken aan een wandeling door het bos met je hond, aan tuinieren of aan liggen in een park. De mogelijkheden als het gaat om ervaringen in de natuur zijn vrijwel eindeloos.

4.    Een boek lezen

Door het lezen van een boek komt je lichaam tot rust. Je kunt zo namelijk even tijd voor jezelf krijgen en je concentratievermogen en zelfontwikkeling verhogen. Een boek lezen kun je vrijwel overal doen: thuis op de bank of in bed, op de veranda, in de tuin of op balkon of ergens in een café of park.

5.    Een warm bad nemen

Wil je écht tot rust komen? Neem dan een warm bad als je thuis een badkuip hebt. Vul het bad met warm water en bubbels en plaats wat (geur)kaarsen voor extra sfeer in de badkamer. De ervaring kun je helemaal compleet maken door er een boek of wat lekker muziek bij te zetten en door na het bad vroeg naar bed te gaan. Heb je nog geen slaap? Dan is een gezichtsmasker of een voetscrub wel een leuk idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *