Mindfulmeditatie.nl

Of je nu al ver bent in jouw kennis en ervaring met mindfulness of er juist helemaal niks over weet, weet dat mediteren jou zo veel kan brengen! Heb jij behoefte aan een frisse start en heb je het gevoel dat je op dit moment vast zit in je leven? Ervaar jij veel stress om je werk of alledaagse bezigheden? In dit artikel nemen we je mee langs een reality check, waarom kun jij meditatie gebruiken in jouw leven!

De voordelen van meditatie

Er zijn veel voordelen met het toepassen van regelmatig mediteren in je leven. Deze zijn onder te verdelen in lichamelijke, mentale en spirituele niveaus. Het doel van mediteren kan voor jou en andere mensen hierdoor enorm verschillen. Hieronder noemen we de grootste redenen voor mensen om te mediteren:

  • Verbetering van je innerlijke rust en een duidelijker gevoel van kalmte
  • Verbetering van omgaan met gedachten en reflecteren op situaties
  • Vermindering van gevoelens als stress, angst en depressiviteit
  • Verbetering van de lichaamshouding en interne functies

Breng meditatie in je routine en routine in je meditatie

Misschien volg jij wel een hele vaste ochtendroutine of heb je een vast avond ritme. Voor je gevoel kost het je in het begin daarom wellicht veel moeite om te mediteren. In het begin zal het misschien ook onwennig voelen of geforceerd. Maak het daarom deel van je dagelijkse of wekelijkse routine. Zo doorbreek je toch een beetje die sleur zonder meteen hele radicale veranderingen toe te passen. 

Routine in het mediteren is ook goed voor het daadwerkelijke mediteren. Als er een beetje consistentie in zit kun je je vooruitgang ook beter bekijken en eventueel zelfs bijhouden in een notitieboekje of op handige apps hiervoor. Meditatie Apps zijn trouwens sowieso handig, die kunnen je ook dagelijks of wekelijks herinneringsmeldingen of opdrachten geven.

Maak het jezelf gemakkelijk

Mediteren hoeft niet iets heel groots of moeilijks te zijn. Ook hoef je er niet meteen van alles voor aan te schaffen. Mediteren kan gewoon op de grond, op een yogamatje, een kussen of op een stoel. Als het voor jou beter voelt hoef je ook geen bepaalde houding aan te nemen en kun je je ogen open houden, het is heel persoonlijk in te vullen! Ook qua tijd hoef je niet meteen tot het extreme te gaan, twee keer per week tien minuten of een kwartiertje is een goed begin. 

Bereik innerlijke rust

Mediteren is een fijne manier om te reflecteren op je leven en innerlijke gedachten en processen. Waar het drukke leven voort blijft razen sta jij juist even bewust stil en doe je als het ware even een reality check bij jezelf. Het kan zijn dat je hiermee kunt reflecteren op jezelf, het verleden, je toekomst, carrière en meer. Soms brengt mediteren je ook dichter bij je spirituele zelf. Als je hier meer over wilt weten kun je eens jouw vragen hierover stellen aan een medium of paragnost. 

Mediteren is een uitdaging

Wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit in een sleur is een uitdaging voor jezelf stellen altijd goed. Mediteren kan zo’n uitdaging zijn. Mediteren is ook zeker niet altijd makkelijk en niet voor iedereen weggelegd. Wees er dus van bewust dat meditatie je ontzettend veel kan brengen en je ook echt meer kan brengen in het leven, maar dat je je er wel voor moet inzetten en voor moet werken. Maar dat is ook het leuke er aan. Zelfs na kleine meditatiesessies kun je ontzettend krachtig en opgefrist voelen. 

Heb je het idee dat je hulp nodig hebt bij het vinden van een meditatie routine? Er bestaan meditatie cursussen of cursussen waarbij het werken aan mindfulness en mediteren aan bod komt. Ook in combinatie met yoga en yoga lessen kun je mediteren oppakken. Ook online kun je hulp zoeken, bijvoorbeeld door te bellen met een medium over waar je tegenaan loopt. 

Verrijk je leven

Je openstellen voor het opbouwen van mentale kracht en het ontdekken van jouw spirituele interesses, onder andere door meditatie en yoga, kan als een ontzettend grote verrijking van je leven voelen. Waar mediteren als iets kleins begint om de sleur te doorbreken, zul je zien dat je na een paar maanden misschien wel heel anders in het leven staat en wil je grotere veranderingen gaan doorvoeren. Meditatie brengt je dichter tot de kern van jezelf. Heb jij je laten meevoeren door de sleur van het alledaagse en de uitdagingen van je werk en drukke leven? Laat je dan verrassen door de mogelijkheden van meditatie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *