Mindfulmeditatie.nl

Mindfulness en meditatie kunnen je helpen beter in je vel te zitten. Mensen hebben het tegenwoordig ontzettend druk, wat maakt dat we minder goed voor onszelf zorgen. We sporten lang niet altijd voldoende, nemen onvoldoende tijd voor ontspanning en gaan steeds vaker met gevoelens van stress naar bed. Deze gevoelens van stress maken dat we minder goed slapen en zo steeds meer uitgeput raken. Iets wat een negatief effect heeft op onze gezondheid, concentratie en productiviteit. Door regelmatig aan mindfulness te doen, verklein je het risico op een burn-out en depressie.

Mocht je onverhoopt toch tegen een burn-out of depressie lopen, wat zijn dan je mogelijkheden? Is het slim om bij een zorgverzekering vergelijken voor 2021 te kijken naar de vergoeding die zij bieden voor de behandeling van deze klachten? In dit artikel lees je er meer over.

Vergoeding voor hulp bij een burn-out of depressie

Vanuit de basisverzekering wordt niet altijd een vergoeding aangeboden voor hulp bij een burn-out of depressie. Het is afhankelijk van de ernst van de klachten, op welke vergoeding je aanspraak kunt maken. Hinderen de klachten je bijvoorbeeld in je dagelijks leven? Zijn er activiteiten die je niet meer uit kunt voeren door deze klachten? Bij lichte klachten kun je het afsluiten van een aanvullende verzekering overwegen. Een aanvullende verzekering biedt je een vergoeding voor mindfulness bij burn-outklachten.

Psychologische hulp bij een depressie

Bij een zware depressie zijn mindfulness en meditatie vaak niet voldoende om hier weer uit te komen. Psychologische hulp is benodigd om je energieke gevoel van voorheen weer terug te krijgen. Vanzelfsprekend kan meditatie wel helpen om een terugval tegen te gaan. Voor psychologische hulp wordt door veel verzekeraars wel een vergoeding geboden vanuit de basisverzekering.

Extra’s bij een zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekeringen vergelijken kan ook interessant zijn, om te kijken naar de extra’s die geboden worden door een verzekeraar. Zo hebben sommige verzekeraars een handige app, die je helpt bij het uitvoeren van oefeningen gerelateerd aan mindfulness. Door deze oefeningen op regelmatige basis uit te voeren, verklein je de kans op een depressie of burn-out sterk.

Zoek oefeningen op het internet op

Niet alleen de app van een verzekeraar helpt je gevoelens van stress te verminderen middels meditatie en mindfulness. Ook op internet vind je talloze oefeningen die je heel eenvoudig thuis uit kunt voeren. Je hebt hier geen duur abonnement op de sportschool voor nodig. Een paar handdoeken zijn al voldoende!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *