Mindfulmeditatie.nl

Hoe kom je gemakkelijk tot rust?

Iedereen kent het wel, een drukke week op werk met een gigantische hoeveelheid aan deadlines. Misschien heb je dan ook nog eens een wat slechtere dag ertussen zitten. Hierdoor kan de stress gelijk omhoog schieten, wat natuurlijk alles behalve fijn is. Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen om ervoor te zorgen dat je hoofd koel blijft in deze drukke week? Hieronder lees je een aantal tips!

De nachtrust

Er zullen genoeg mensen zijn die zeggen: “Acht uur slaap? Ik red het prima met 6 uurtjes.” Zeer waarschijnlijk zullen die mensen, zonder dat ze het door hebben, altijd op hun tandvlees lopen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat op het moment dat je slecht of weinig uren slaapt, je hierdoor eerder stress of zelfs een burn-out van kunt krijgen. Begin dus met ervoor te zorgen dat je aan die acht uur slaapt komt. Daarna kun je het gaan verbeteren door onder andere vlak voor het slapen gaan niet op je telefoon of op andere elektronische apparaten te kijken. Lees bijvoorbeeld een boek. Zo zul je vele malen rustiger in slaap vallen en dus fitter aan de dag beginnen. En op het moment dat de wekker gaat, sta dan direct op. Snoozen helpt niet, het verstoord alleen maar je hersenen. Dit komt omdat het bewustzijn zichzelf telkens moet aanpassen naar het onderbewustzijn. Hierdoor zul je alleen maar minder fit én vrolijk wakker worden.

De ochtend

Een goede start van de dag eindigt nog niet na het slapen. Om jezelf de rust te kunnen geven, moet je ervoor zorgen dat je écht even de tijd neemt in de ochtend. Probeer dit alles te doen zonder je telefoon of televisie. Lees bijvoorbeeld tijdens het ontbijt even de krant. Hierdoor creëer je echt even een rust moment voor jezelf. Anders is de kans groot dat je in de ochtend al direct mailtjes aan het beantwoorden bent.

Routine

Op het moment dat je een drukke week op het werk hebt, wil je natuurlijk niet als je thuiskomt voor grote verassingen komen te staan. Zorg daarom ervoor dat je een duidelijke planning hebt; wanneer ga je sporten in de avond? Wanneer heb je een rustavond op de bank? En wanneer uiteten met vrienden? Hierdoor hoef je minder na te denken en zul je dus minder stress ervaren. Wat ook prettig is, als je eventjes een moeilijk moment op werk hebt. Dan kun je gaan nadenken over bijvoorbeeld dat etentje met je vrienden in de avond. Hierdoor kun je even je gedachten laten gaan, om daarna weer vol motivatie verder te gaan met je werk.

Een enneagram

Een enneagram is een vorm van pseudowetenschappen die ervoor zorgt dat je door middel van een enneagram coach je eigen persoonlijkheden tegenkomt. Het enneagram is verdeeld in negen verschillende punten, ook wel karakters genoemd. Een enneagram coach zal door middel van verschillende spiertesten erachter komen wat je reactie is op de verschillende enneagram types. Deze testen worden uitgevoerd bij je spieren, aangezien er gezegd wordt dat alles wat een mens meemaakt wordt opgeslagen in je spiercellen. Naast de spiertesten zul je ook een aantal vragen krijgen. Op het moment dat je weet wat je karaktereigenschappen zijn, kun jij je daar op aanpassen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *