Mindfulmeditatie.nl

Het verbreken van een relatie is altijd lastig. Je hebt nog veel gevoelens voor de ander en die dien je een plekje te geven. De beste stap die je kunt zetten na een relatiebreuk is om even wat tijd voor jezelf te nemen. Het liefst wil je misschien zo snel mogelijk terug naar je ex, want je wilt weer dat prettige gevoel hebben dat je altijd met hem of haar had. Maar door even een stap terug te nemen, wordt veel over jezelf en de relatie duidelijker, en kun je een veel betere keuze maken om wel of niet weer in contact te komen met jouw ex.

Meditatie is de sleutel tot jouw eigen rust

Na een relatiebreuk gaan er tientallen gedachten door jouw hoofd. Of je nu zelf de relatie hebt beëindigd of jouw vorige partner voor de breuk heeft gekozen, je hebt nog een hoop vragen en een hoop ‘wat als’-gedachten in jouw hoofd. Kies daarom eerst even voor rust in jouw hoofd. Al die gedachten kosten alleen maar energie en daardoor kun je niet altijd goed nadenken. Wellicht gaan zelfs jouw emoties alle kanten op. Door middel van meditatie kun je voor jezelf mentale rust creëren. Je neemt even een stap terug uit de situatie, waarbij de focus alleen maar op jou ligt.

Jouw eigen rust biedt ruimte om ook buiten de meditatie anders over de situatie na te denken. Meditatie zorgt onder andere voor een betere cognitieve flexibiliteit, zo blijkt uit dit onderzoek. Dit houdt in dat je gemakkelijker over meerdere dingen kunt nadenken, waardoor je dus niet met een tunnelvisie nog volop over de relatiebreuk nadenkt.

Andere voordelen van meditatie

Bovendien helpt meditatie ook om je beter te voelen over de situatie. Sommige mensen komen na een relatiebreuk in een depressieve fase in hun leven terecht. Meditatie helpt onder andere tegen depressies, verlaagt jouw stressniveaus, maakt je minder angstig en helpt bovendien ook om jouw sociale vaardigheden te verbeteren. En, als je echt helemaal klaar bent met jouw ex, dan kan dat laatste natuurlijk helpen om een nieuwe leuke partner te vinden die bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *