Mindfulmeditatie.nl

Mediteren is niet alleen geschikt voor volwassenen en kan ook zeker beoefend worden door kinderen. Kinderen krijgen met veel dingen tea maken en niet ieder kind kan dit even goed verwerken. Het is hierbij erg goed voor het kind om te leren ontspannen zodat kinderen ook goed tot rust komen.

Waarom is het goed voor een kind om te mediteren en visualiseren?

Door meditatie zorg je ervoor dat je aandacht op een bepaald ding gericht is, of juist op helemaal niets. Kinderen zullen zich beter kunnen concentreren, ze worden creatiever en een stuk zelfbewuster.

Kinderen hebben ook wel eens last van slaapproblemen, door dit voor het slapen te doen zorg je ervoor dat kinderen rustiger gaan slapen waardoor ze minder snel nachtmerries zullen hebben.

Visualisatie voor kinderenvoorbeeld van kindermeditatie

Door het visualiseren leren kinderen om hun geest tot rust te brengen. Ze leren de aandacht ergens op te focussen zonder prikkels die van buitenaf komen. Ze leren creatief te zijn en zullen een ontspannen gevoel krijgen. Visualisaties zijn goed te doen voor het slapen gaan, het zal een veilig gevoel geven voor het kind.

Je kunt luisteren naar een luisterboek of zelf bijvoorbeeld een visualisatie bedenken. Dit is afhankelijk van het kind zelf, het ene kind vindt het fijner om te luisteren met afbeeldingen erbij en de ene vindt het fijner om samen met de ouders te visualiseren.

Ook kun je het visualiseren combineren met yoga oefeningen. Wel moet er hierbij goed opgelet worden dat de yoga oefeningen goed uitgevoerd worden en er niet zomaar verkeerde houdingen worden aangeleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *