Mindfulmeditatie.nl

Mediteren kan erg handig zijn voor ondernemers, die wel is last kunnen hebben van veel stress vanwege bepaalde risico’s. Bekijk hier een aantal redenen waarom jij als ondernemer mediteren ook eens zou moeten proberen.

Meditatie zorgt voor een vertraging van je hartslag

Door het mediteren zul je rustiger gaan ademhalen, hierdoor zal je hartslag vertragen. Dit zal een positief effect hebben op je stresslevel waardoor je je beter kunt concentreren op de taken die je voor je hebt liggen.

Meditatie zorgt voor een betere concentratie

Meditatie leert je te focussen op één bepaalde taak. Je zult minder snel afgeleid raken en eerder je taak afronden. Met het mediteren leer je andere gedachten en invloeden jouw heden niet beïnvloeden. Je kunt je dus bet er focussen op de taak die nu, in het heden voor je ligt.

Meditatie zorgt voor minder angst

Als ondernemer moet je vaak risico’s nemen wat wel eens kan leiden tot twijfels en angst. Je zult al snel met je gedachten in de toekomst zitten, denk maar eens aan wat er zal gaan gebeuren als… Je bent dus met je gedachten in de toekomst terwijl je met mediteren leert om met je gedachten in het heden te zijn. Hierdoor zul je minder snel aan de toekomst denken en minder stil gaan staan bij bepaalde beslissingen.

Als ondernemer zul je er dus zeker baat bij hebben om af en toe eens te mediteren, probeer het dus eens uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *