Mindfulmeditatie.nl

Bij mediteren draait het erom dat je het midden vindt tussen twee tegenpolen. Onze gedachten en lichaam hebben ook rust nodig, maar die kun je niet krijgen als je gestressed bent. Bij mediteren ben je dus ontspannen en probeer je die stress weg te werken. Tegenwoordig kun je ook een heel weekend weg om te mediteren. Dit noemt men een meditatie weekend.

Een meditatie weekend is een weekend vol yoga en verschillende meditatie oefeningen. Maak gebruik van je weekend om in stilte en rust te kunnen mediteren. Ga er tussenuit en maak gebruik van de tijd die je op  dat moment hebt. Leer gezonder en gelukkiger leven. Tijdens een meditatie weekend  over yoga, meditatie en jezelf. Genoeg om in het dagelijks leven te bijven oefenen. Je kunt zelf een weekend uitkiezen of je aansluiten bij een groep. Zulke retraites zijn kleinschalig en voor iedereen toegankelijk, of je nu veel of geen ervaring hebt. Ze bieden de kans om op een andere manier naar je leven te kijken, te ontspannen en innerlijke vrede te ontdekken. Tijdens zo een weekend leer je om in stilte in het hier en nu aanwezig te zijn. Je eigen gewoonten komen dan helder naar voren. Je onderzoekt hoe je normaal gesproken omgaat met het leven, hoe je lichaam en geest op dingen reageren.

Door te doen aan yoga en meditatie kan je geest hieldoor kalmeren. Je leert om je aandacht niet steeds weer in gedachten te verliezen en ontdekt een altijd aanwezige innerlijke vrede. Je leeft bewuster, kalmer en uiteindelijk gelukkiger. Je ziet hoe geluk alleen kan ontstaan als je volledig open bent voor het leven zoals het is, in plaats van ermee te vechten of ervan te vluchten.

Een meditatie weekend kan je leven veranderen. Deelnemers hebben elke dag uitgebreid de kans om inzichten en vragen met de leraren te bespreken. In de theorieles en groepssessies leren zij de ware betekenis van yoga, meditatie en wat ons echt gelukkig maakt in het dagelijks leven. De retraite vindt grotendeels in stilte plaats. Deelnemers praten gedurende het grootste gedeelte van de retraite niet met elkaar. Op die manier kunnen zij elkaar ook niet afleiden en ervaren zij innerlijke stilte. In stilte leer je jezelf op een andere manier kennen. Maar je kunt ook met de begeleiders praten en je ervaringen delen in groepsessies. Een weekend is dus de geschikte tijd om tot rust te komen en te mediteren. Je hebt de tijd en ruimte ervoor en hoef je op dat moment niet druk te maken om afleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *