Mindfulmeditatie.nl

Mediteren met muziek kan voor sommige mensen erg effectief zijn. Het kan je helpen je te concentreren zodat je aandacht niet ergens anders naar toe gaat, maar blijft bij het moment. Om te mediteren op muziek is dus erg persoonlijk, de één kan er beter op mediteren en de ander kan er juist door afgeleid raken.

Waarom mediteren op muziek?vrouw mediteert op muziek

Mediteren op muziek kan je een stuk meer rust geven, het zorgt voor meer rust in je hoofd waardoor je beter op je ademhaling kunt letten tijdens met mediteren. Hierdoor zul je meer resultaat uit je meditatie halen.

Voor mensen die moeite hebben met het volhouden van het mediteren voor een langere periode is het mediteren op muziek zeker een goede houvast. Je kunt bijvoorbeeld meditatie muziek van een half uur opzetten en pas stoppen als de muziek stopt. Dit zorgt ervoor dat je minder snel op zult geven omdat je na een tijdje de muziek goed aanvoelt.

Waar ook rekening mee moet worden gehouden is de soort muziek, dit is natuurlijk ook voor iedereen weer verschillend. Probeer dus wat verschillende muziek uit zoals Chinese, Japanse, Tibetaanse en New Age muziek. Naast deze vier voorbeelden zijn er nog talloze verschillende soorten en stijlen muziek, zoek dus wat rond en probeer van alles uit!

Hieronder een voorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *