Mindfulmeditatie.nl

Wil je anderen leren hoe zij mindfulness oefeningen kunnen doen? Dan kun je je natuurlijk gaan specialiseren om een mindfulnesstrainer te worden. Mindfulness oefeningen kun je namelijk gebruiken voor verschillende vlakken in je leven. Het kan gebruikt worden voor je persoonlijke groei, je gezondheid of zelfs bij de opvoeding. Mindfulness wilt je bewust laten worden van het heden. Het geeft je rust en kan ook je stressniveau verlagen. Een belangrijk voordeel van mindfulness is dat je je bewust wordt van je gedachten. Je leeft niet meer op auto-pilot en gaat dus ook anders handelen. Tenslotte leer je ook de kleine dingen in het leven ervaren.

Mindfulness leer je niet van de een op ander dag. Je moet er mee blijven oefenen en geduld ervoor hebben. Je kunt boeken kopen en daaruit lezen, iemand die aan mindfulness doet om hulp vragen of je aansluiten bij een groep. Je moet elke dag een paar minuten enkele oefeningen doen of een paar keer in de week. Mindfulness­training is geschikt voor iedereen.

Mindfulness klinkt heerlijk, is heerlijk, maar vraagt wel oefening. Veel mensen denken dat ze zich alleen in het dagelijkse leven met mindfulness bezig moeten houden. Maar je kunt het ook doen als je op vakantie bent. Op die manier heb je de gelegenheid om verschillende oefeningen te doen.

Trainer worden

Een mindfulness trainer wordt je niet zomaar. Hiervoor moet je eerst een speciale training volgen. Het is misschien makkelijk voor jou omdat je het al onder de knie hebt, maar het aanleren aan een ander is weer een andere zaak. Ook leren mensen allemaal anders en als trainer moet je hierdoor dus rekening meehouden. Wat kun je onder andere leren als je zo een training gaat volgen?

  • mindfulness als uitgangspunt in je leven. Je leert om gemakkelijker met obstakels om te gaan
  • De verschillende werkvormen van mindfulnesstraining
  • Aandachtsoefeningen en hoe je meditaties kunt begeleiden
  • Mindfulness communicatie oefenen en toepassen
  • Bewegingsoefeningen

Na het afronden van de training heb je dus meer vaardigheden die je nu kunt toepassen op anderen. Je kunt dus anderen verder begeleiden en oefeningen met hun doen. Zo een training kan een ieder volgen die meer wilt weten over mindfulness en die de interesse heeft om dit door te leren aan anderen. Na je training kun je je skills eerst uitoefenen op een kleine groep mensen. Als je gewend bent om alleen mindfulness oefeningen te doen kan het ook voor jou wennen zijn om plotseling over te stappen naar een groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *