Mindfulmeditatie.nl

Mindfulness is het beste te leren door een mindfulness training te volgen. Dit kan je doen door fysiek een training te volgen van een professional maar tegenwoordig bestaan er ook al online trainingen van professionals. Zeker op het begin is het moeilijk om het jezelf aan te leren en de oefeningen uit te proberen. Daarom is het dus beter om een training te volgen waarbij je duidelijke instructies krijgt.

Natuurlijk kun je het zelf ook gaan proberen en misschien heb jij wel helemaal geen begeleiding nodig. Dit is natuurlijk mooi en als het goed gaat moet je er zeker mee door gaan.

Voor veel mensen is het echter lastig om zomaar een nieuwe techniek van mediteren aan te leren, of een compleet nieuwe bezigheid omdat ze bijvoorbeeld denken dat het niet geschikt voor hun is. Bij het doen van mindfulness oefeningen kan dit ook gebeuren, misschien raak je er zelfs even meer gestrest van op het begin. Hierdoor zal je het snel op gaan geven en daarom is het aan te raden om een fysieke of online mindfulness training te volgen. Tijdens deze trainingen kun je de instructies duidelijk volgen en krijg je goede begeleiding.

Waarom een mindfulness training volgen?

Je kunt mindfulness leren om verschillende reden, drie belangrijke redenen zijn om tot rust te komen, niet te oordelen en je stresslevel te verminderen.

Tot rust komen

Bij een mindfulness training zul je leren om stil te staan bij het nu, het heden. Je leert stil te staan bij je gedachtes die langskomen. Als mens bepaal je namelijk zelf hoe je je voelt. Dankzij mindfulness leer je een verschil te maken tussen wat je denkt te voelen en wat er daadwerkelijk gebeurt.

mindfulness trainingen om te leven in het moment

Niet oordelen

De hele dag door oordeel je over van alles en nog wat, over jezelf, over anderen, over gebeurtenissen, over een situatie en ga zo maar door. Dit veroorzaakt alleen maar stress en brengt verder niet veel positiefs met zich mee. Door het constant oordelen blijf je de hele tijd actief in je hoofd. Veel pijn en stress kunnen voorkomen worden door te denken in het moment en niet te veel oordelen over van alles en nog wat.

Stress verminderen

Iedereen heeft last van stress, een drukke baan, kinderen om op te voeden, deadlines van projecten op school of je werk en ga zo maar door. Omdat we als mens erg druk zijn is er ook veel sprake van stress. Mindfulness is een ideale manier om je stress niveau te verlagen. Het helpt om je gedachtes los te laten. Je gaat je minder druk maken om het verleden en de toekomst, maar gaat juist denken en leven in het nu.

Wat is jou ervaring met een mindfulness training? Hoe vond je het? Wat heb je ervan geleerd? Raad je het aan? Laat het ons weten door hieronder een reactie te geven!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *