Mindfulmeditatie.nl

Je hebt vast weleens gehoord dat iemand doet aan ‘mindfulness’. Mindfulness wordt met de dag populairder, en dat is niet voor niets. Met mindfulness leer je in het hier en nu te leven door onder andere te mediteren en je te concentreren op je ademhaling. Waarom iedereen baat heeft bij mindfulness, zetten we hieronder voor je op een rij.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is niets nieuws. Het is alleen de laatste jaren steeds bekender geworden, omdat we de voordelen er daadwerkelijk van in gaan zien. Met mindfulness leer je om meer bewuster te gaan leven. Je bent in het moment, je leeft in het hier en nu. Je focust op wat er nu aan de gang is door middel van meditatie en andere oefeningen. Doordat je je focust op het moment, kun je nare gedachtes of herinneringen vergeten of loslaten die in het verleden zijn gebeurd. Zeg maar vaarwel tegen het piekeren en het nadenken, en hallo tegen genieten van de momenten die nú gebeuren.

De vele voordelen van mindfulness

Misschien is mindfulness een ver-van-je-bed-show, maar mindfulness kan je daadwerkelijk helpen. Zo blijkt het dat mindfulness wel degelijk effect heeft op je mentale gezondheid.

Zo kun je onder andere jouw stresslevel verlagen wanneer je aan mindfulness doet. En wanneer je stress daalt, zal dat ook effect hebben op jouw algehele gezondheid. Denk maar aan het verlagen van de bloeddruk. Ook kunnen angstgevoelens minder worden wanneer je aan mindfulness doet, net als irritaties om je heen. Daarnaast kan zelfs het immuunsysteem verbeterd worden. Bovendien zorgt dit er allemaal voor dat je gelukkiger in het leven staat en meer geniet van de dingen om je heen. Redenen genoeg dus om eens een sessie mindfulness bij te wonen.

Volgend jaar ook mindfulness-sessies bijwonen? Denk aan je zorgverzekering

Zit jij eraan te denken om te beginnen met mindfulness? Dan kun je zelf een aantal oefeningen op internet opzoeken, maar wellicht ben je wel via de huisarts doorverwezen naar een specialist. In dat geval is het goed om naar jouw zorgverzekering te kijken en te checken of je vergoeding voor mindfulness krijgt in 2023.

Zit je eraan te denken om dit jaar nog over te stappen van zorgverzekering? Ook dan kun je kijken naar zorgverzekeraars die mindfulness-sessies (deels) vergoeden. Voor een handig overzicht kun je de vergelijkingssite Poliswijzer gebruiken. Heb je een passende zorgverzekering gevonden? Dan kun je ook meteen via deze vergelijkingssite overstappen. Met de juiste zorgverzekering weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *