Mindfulmeditatie.nl

Het valt niet altijd mee op het werk. Sommige dagen loopt het gesmeerd terwijl andere dagen het erop lijkt alsof je alleen maar tegen muren aanloopt. Belangrijk is om kalm te blijven, jezelf niet over te geven aan de stress en dit ook tijdig aan jezelf te merken. Tijdens je break kun je ook even ontspannen naast het nuttigen van je lunch natuurlijk.

Maar hoe kun je binnen zo korte tijd heerlijk ontspannen? Wat kun je doen en waarop moet je letten? Volg deze 5 tips.

Goed zitten

Een comfortabele bureaustoel is belangrijk om pijn te voorkomen in de nek of rug. Los van het hebben van een goede zithouding, draagt een bureaustoel bij aan jouw break om lekker te kunnen ontspannen. En even niet te denken aan de uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt.

Favoriete film

Misschien helpt het kijken naar een goede film. Nu kun je waarschijnlijk niet naar een hele speelfilm zitten kijken. Als je bijvoorbeeld houdt van thriller films en zijn er ook series waaruit je kunt kiezen. Zo kun je ontspannen terwijl je geniet van een kort filmpje.

Heerlijk eten

Soms doet een smakelijke lunch wonderen voor de inspiratie. Daarna kun je weer vol frisse moed verder met het tackelen van de uitdagingen. Dit kun je van tevoren plannen door zelf iets lekkers klaar te maken voor de volgende dag. Of iets lekkers te bestellen bij een eettent.

Muziek luisteren

Wat ook helpt, is luisteren naar muziek en je ook echt concentreren hierop. Zo kun je je aandacht even van het werk afhouden, terwijl je als het ware je batterijen aan het opladen ben. Luister naar je favoriete artist zodat je gemotiveerd bent om je werk te

Kort sporten

Enkele simpele sportoefeningen helpen je ook tot rust te komen en te ontspannen. Het gaat hierbij niet om flink zweten, maar meer om rustige bewegingen. Zoals yogaoefeningen waarbij je ook op je ademhaling moet letten. Daarna kun je ontspannen effectief oplossingen bedenken.

Na inspanning komt ontspanning. Soms moet je tussen inspanning door ontspannen zodat je helder de uitdagingen kunt bekijken. En helder kunt nadenken over een oplossing zonder onnodig te stressen. Geniet van een korte serie, eet of drink iets lekkers, luister naar je favoriete plaat of doe enkele simpele yogaoefeningen. En je zult zien dat het effect van kort ontspannen bijdraagt aan het effectief afmaken van je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *