Mindfulmeditatie.nl

Goed ademhalen is erg belangrijk voor je lichaam als geest. De grootste reden om goed adem te halen, (ook in combinatie met meditatie), is om de geest tot rust te brengen. Helaas wordt het op een goede manier van ademhalen erg onderschat en wordt er vaak te weinig aandacht aan besteed. Vooral in deze tijd, waarin iedereen veel gestrest is, is het erg belangrijk.

Waarom in deze tijd? Ons lichaam en geest staan constant onder druk. Iedereen is druk met werk, studie en wordt vol gegooid met informatie op het internet. Je hebt van alles aan je hoofd en daarom is het belangrijk om goed en diep adem te blijven halen.

Op een goede manier adem halen

Goed, rustig en diep ademhalen is het begin om jezelf te kalmeren. Jezelf en alles om je heen zal kalmeren. Misschien is het makkelijk om te zeggen dat je goed moet ademhalen maar dan moet je het nog wel doen. Op een goede manier ademhalen klinkt niet moeilijk en dat is het ook niet! Begin dus vandaag (nu!) met goed ademhalen om eventuele stress en dergelijke te voorkomen en je geest als lichaam tot rust te brengen.

Mediteren en goed ademhalen, samen?

Ja, juist! Als je je al een tijdje verdiept hebt in meditatie zul je merken dat goed ademhalen hierbij altijd een rol speelt. Echter mediteer je niet de hele dag door en is het verstandig om buiten het mediteren ook eens op je ademhaling te letten, om er het meeste uit te halen!

Wat zijn de voordelen van goed ademhalen dan precies?

Hieronder zie je een opsomming van de belangrijkste voordelen van goed ademhalen:

  • Verbetering immuunsysteem
  • Verbetering gezondheid (algemeen)
  • Vermindering stresslevel
  • Verbetering concentratievermogen
  • Beter omgaan met druk en spanning

 

Hoe ademhaal ik nou goed? We hebben laatst een bericht geplaatst met een ademhalingsoefening die je dagelijks kunt doen! Bekijk hier de ademhalingsoefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *