Mindfulmeditatie.nl

Als je een yogaliefhebber bent, of zelfs als je net begint, heb je misschien mensen gezien die yogablokken gebruiken in hun practice. Maar waar gebruiken ze die voor? En zou jij ze ook moeten gebruiken? In dit blogartikel zullen we de vele doelen verkennen die yoga blokken in je practice kunnen dienen. We geven je ook wat tips over hoe je ze het beste kunt gebruiken. Lees verder voor meer informatie!

Een yoga blok is een eenvoudig, maar veelzijdig hulpmiddel dat u kan helpen uw houdingen te verdiepen en uw beoefening te verbeteren. Yoga blokken zorgen voor extra stabiliteit en ondersteuning, wat vooral nuttig kan zijn als je net begint of beperkingen hebt. Blokken kunnen je ook helpen dieper in een houding te komen, je flexibiliteit te vergroten en je balans te verbeteren.

Een yoga blok kan een handig hulpmiddel zijn in je practice, vooral als je nieuw bent met yoga of werkt aan het verbeteren van je flexibiliteit. Hier zijn een paar manieren waarop je een yogablok in je practice kunt gebruiken:

Om te helpen met balans in houdingen zoals Warrior III of Half Camel Pose, plaats het blok op de grond in de buurt van je voet voordat je de houding begint
Om strekkingen te verdiepen, plaats je het blok onder je hand in houdingen zoals Duif Houding of Kinder Houding
Als je moeite hebt om de vloer te bereiken in Downward Facing Dog, leg het blok dan op je mat en laat je hielen er bovenop rusten.

Er zijn allerlei manieren om een yogablok te gebruiken, ook als je daar nog niet aan gedacht hebt! Enkele ideeën:

  • Plaats het onder je billen in Child’s pose voor extra steun.
  • Leg hem op de grond naast je als je houdingen doet als Neerwaartse Hond of Driehoek om jezelf een beetje extra hoogte te geven.
  • Gebruik het als een muur om je te helpen in balans te blijven in staande houdingen.
  • Leg hem op je dijen als je zittende houdingen doet voor extra steun en comfort.
  • Stapel twee blokken op elkaar en gebruik ze als platform voor zittende of liggende houdingen.

Er zijn een paar verschillende soorten yoga blokken op de markt. Het meest voorkomende type is gemaakt van schuim, dat licht van gewicht is en gemakkelijk te manoeuvreren. Er zijn ook blokken van hout of kurk, die steviger zijn en meer steun bieden. Sommige blokken worden zelfs geleverd met riemen, zodat je ze mee kunt nemen naar je yogales.

Er zijn een paar verschillende dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een yogablok. Het eerste is de maat – heb je een standaard of een mini yogablok nodig? Het standaard blok is ongeveer 9 “x6 “x3.5”, terwijl het mini blok 6 “x3.5 “x2.5” is.

Het tweede waar je aan moet denken is het materiaal – er zijn drie opties: kurk, schuim en hout. Kurkblokken zijn licht van gewicht en geven veel mee, waardoor ze goed zijn voor mensen die net beginnen of gevoelige gewrichten hebben. Schuimblokken zijn zwaarder maar duurzamer, en ze geven meer steun dan kurkblokken. Houten blokken zijn de zwaarste optie.

Om je yogablok schoon te maken, veeg je het gewoon af met een vochtige doek. Als het erg vuil is, kun je een milde zeep gebruiken. Om je blok te desinfecteren, veeg je het af met een oplossing van 1 deel azijn op 4 delen water. Laat het blok volledig aan de lucht drogen voordat u het weer gebruikt.

Yoga blokken zijn een geweldige manier om je te helpen met je yoga houdingen, en met de juiste informatie, kun je het beste yoga blok voor jezelf kopen. We hopen dat deze blog post je heeft geholpen bij het maken van je beslissing over welk blok het beste is voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *