Mindfulmeditatie.nl

Weet jij alles al over je zorgverzekering? De meeste dingen hoor en lees je overal, maar wij vertellen je graag nog drie dingen over je zorgverzekering die je misschien nog niet wist. Let hier goed op en maak na het lezen van onderstaande aspecten een keuze. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste zorgverzekering.

 

1. Sommige verzekeraars hanteren een wachttijd

Alle zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Voor de vrijwillige aanvullende verzekeringen geldt dit overigens niet. Wat wordt hiermee bedoeld? De zorgverzekeraar is niet verplicht om jou te accepteren voor de aanvullende verzekering. Bij het afsluiten kan er een medische selectie plaatsvinden, maar sommige verzekeraars hanteren geen selectie, maar een wachttijd. Let daar dus goed op! Via deze manier vind jij zo snel mogelijk de beste zorgverzekeraar.

2. Collectief verzekeren is niet altijd goedkoper

Heb je wel eens gehoord van een collectieve verzekering? Die kun je via je werkgever aanvragen. Dan krijg je een bepaalde korting bij een zorgverzekeraar. Je kunt tot 10 procent korting krijgen op je premie. Door de korting lijkt dit een hartstikke interessant aanbod, maar vaak is het helemaal niet zo aantrekkelijk. De premie min de korting van je werkgever kan nog steeds hoger zijn dan de premie die andere verzekeraars rekenen. Kijk daar goed naar en ga op deze manier je zorgverzekering kiezen.

3. Als je ouder bent moet je soms meer betalen

Naast de wachttijd en de collectieve korting moet je bij sommige zorgverzekeraars een hogere premie betalen in vergelijking met jongeren. Bij het online vergelijken van zorgverzekeringen wordt er al rekening gehouden met de premie voor jongeren en ouderen. Door hiernaar te kijken kun je als ouder een goede keuze maken.

Met deze tips kun je weer stappen maken met het kiezen van de juiste zorgverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *