Mindfulmeditatie.nl

In de tijd van nu is het ontzettend belangrijk dat je tijd neemt voor jezelf en tot rust komt. De prikkels die je gedurende dag ontvangt moet jouw lichaam kunnen verwerken. Ontspanning zorgt ervoor dat je weer tot jezelf kan komen en dat het lichaam herstelt van alle ervaren stress. Daarnaast zal je immuunsysteem worden verbeterd, waardoor de kans op ziektes wordt verlaagd. Een ruimte waarin je helemaal zen kan worden mag hier zeker niet ontbreken. Met deze 4 interieurtips komen jouw lichaam en geest binnen no-time tot rust!

Tip 1: Ga voor zachte kleuren

Zachte kleuren zorgen voor rust in de ruimte. Door zachte kleuren te kiezen zorg je ervoor dat je de rust in je hoofd bewaart en volledig tot jezelf kan komen. Een tip vanuit ons is om wel de kleur groen mee te nemen in je interieur. Groen is namelijk de kleur van verbondenheid en moeder natuur. Groen helpt je om in harmonie en evenwicht te komen, om zo de balans in jezelf te hervinden. Maar let op! Zorg dat je niet meer dan 3 verschillende kleuren in de ruimte kiest om eenheid te bewaken. Eenheid zorgt namelijk voor rust in lichaam en geest!

Tip 2: Kies voor rustgevende verlichting

Om zen te worden wil je op ieder moment van de dag kunnen ontspannen. Zorg er daarom voor dat je verlichting in de ruimt hebt die je naar wens kunt instellen. De beste keuze is sfeerverlichting met een dimmer, hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel licht jij wil toelaten in de ruimte!

Tip 3: Vermijd onnodige spullen

Een opgeruimde ruimte zorgt voor een opgeruimd hoofd. Ja, dit is echt zo! Plaats alleen spullen in de ruimte die je nodig hebt en voor rust zorgen. Zorg er ook voor dat je genoeg opbergruimte hebt, zodat prikkels worden verminderd.

Tip 4: Zorg voor juiste raamdecoratie

Het licht van buiten heeft veel invloed op je ontspanning en gezondheid. Door het kiezen van raamdecoratie op maat van Veneta.com uit Zwolle kun je het licht zelf bedienen naar wens. Daarnaast draagt raamdecoratie bij aan de privacy die je bij de momenten voor jezelf zoveel mogelijk wil hebben. Door bijvoorbeeld te kiezen voor raam decoratie in combinatie met gordijnen kant en klaar te laten maken kun je zelf de lichtinval en privacy bepalen!

Dan is het nu tijd om echt zen te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *