Mindfulmeditatie.nl

Voor mindfulness zijn er ook verschillende workshops die je kunt volgen. Dit is handig als je niet in je eentje de oefeningen wilt doen of je nog niet zoveel kennis ervan hebt. Een minfulness workshop is ook geschikt voor bedrijven of organisaties. Zo kun je een gezonde balans in je leven hebben als het gaat om je werkdruk en je prive-leven. Door het ontwikkelen van de vaardigheden voor mindfulness vang je stressprikkels eerder en beter op. Je kunt je zo beter concentreren en ook gemakkelijker ontspannen.

Enkele voordelen van mindfulness

  • Mindfulness werkt stress verlagend
  • Mindfulnerss maakt je productiever
  • Mindfulness leert je de kleine dingen te zien en ervan te genieten

Workshop voor mindfulness

Tijdens een mindfulness workshop leer je door mee te doen. Je ontwikkelt de vaardigheden door ze te herhalen en doet mee met de verschillende oefeningen. Tijdens de sessies doe je mee met de verschillende mindfulness­oefeningen. Ook is het belangrijk om voor jezelf thuis te oefenen. Dat is namelijk een belangrijk onderdeel van de training. Hierdoor krijg je het sneller onder de knie, maar ga je de oefeningen ook beter begrijpen. Bij sommige workshops is er ook ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Zo kun je iets bijleren, maar ook anderen iets meegeven als zij het niet begrijpen of verkeerd doen. Door naar anderen hun ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid gescherpt en kunnen er ander inzichten ontstaan voor jou.

De verschillende mindfulness oefeningen zijn gebaseerd op meditatie en yoga. Je kunt onder andere leren wat zitmeditatie is, verschillende aandachtsoefeningen en mindful bewegen. Nadien worden de oefeningen nabesproken met de groep. Dit moment kun je begrijpen om vragen te stellen of als je denkt dat je iets niet goed doet. Dit is goed, want door stil te staan bij wat je doet kun je jezelf verder ontwikkelen hierin.

Zo een mindfulness workshop kan ook de verschillende thema’s en werkzame principes van mindfulness laten zien. Je leert op een andere manier hoe je kunt omgaan met bijvoorbeeld werkdruk, stress of als je last hebt van piekerende gedachten. Daarom is zo een workshop geschikt voor een ieder en kun je het toepassen in verschillende aspecten van je leven.

Om zo een workshop goed te kunnen begeleiden zijn de trainers professioneel opgeleid. Elke sessie heeft een andere thema en na de training heb je een beeld hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Een mindfulness workshop is geschikt voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *